Kategórie
 
 
 
 
 

AKÍ ĽUDIA STOJA ZA ZNAČKOU MEDIK8

Elliot Isaacs vstúpil do priemyslu pre starostlivosť o pleť vo veľmi zaujímavom čase. Priamo na počiatku revolúcie kozmeceutik a v dobe rastu významu prírodných a organických zložiek.

Elliot, absolvent Univerzity v Leeds , sa vždy zaujímal o prírodovedné predmety ako fyziológia, farmakológia, biochémia a mikrobiológia - možno práve preto, že jeho otec bol lekárnik a prírodné vedy boli teda súčasťou jeho života už od detstva.

Po promocií Elliot 4 roky cestoval po svete. Vrátil sa domov s cieľom vytvoriť produkty starostlivosti o pleť vychádzajúce z vedeckého základu a šetrné k životnému prostrediu. Už vtedy existovalo nadmerné množstvo prírodných produktov šetrných k životnému prostrediu. Tým však chýbala akákoľvek skutočná účinnosť. Na druhú stranu existovalo niekoľko vysoko účinných kozmeceutik, ničmenej bez prírodného charakteru balenia, konzistencie a vône. 
Obe tieto kategórie produktov sa pre Elliota stali inšpiráciou a zrodila sa hlavná myšlienka Medik8: ponúknuť vysoko účinné kozmeceutika a súčasne pamätať na to, že použivanie produktov má byť zážitkom.

Elliot má viac než 20 rokov skúseností s vývojom profesionálnych produktov starostlivosti o pleť a je členom Spoločnosti kozmetických vedcov.

V súčasnosti je stále významnou súčasťou výskumu a vývoja a je často pozývaný ako prednášajúci na lekárske estetické konferencie a odborné stretnutia po celom svete. Technológie v oblasti starostlivosti o pleť sú pre ňho vášňou. Ničmenej, radšej než pracovať sám v malom farmaceutickom laboratóriu svojho otca, sa Elliot rozhodol vybudovať tím vedcov v „kozmetickom laboratóriu” obsahujúcom moderné zariadenie ako inkubátory, homegenizátory, viskozimetre, odstredivky, digitálne ph merače, veľmi presné digitálne váhy alebo šesťstupňové čističky vody. Ako môžete vidieť na obrázku, v laboratóriách zostáva i tak stále dostatok priestoru pre chemické sklenené nádobky používané pri titrácií pre kontrolu kvality antioxidantov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia